Chiftelute de vinete, dupa reteta Silviei Jurcovan

Chiftelute de vinete

Mod de preparare chiftelute de vinete

Vinetele le coacem ca la salata de vinete.Apoi, le scurgem de zeama si le tocam impreuna cu franzela (painea) pe care am inmuiat-o in apa rece si am stors-o bine de apa. La tocatura adaugam ceapa rasa, calita in putin ulei (1 minut), cu 2 linguri de untdelemn, oul, usturoiul tocat, faina, 1/2 lingurita de sare, mararul (patrunjelul) si un varf cutit de piper. Amestecam bine toate.

Pe un blat de lucru, punem o lingura de faina. Luam cate o lingurita cu varf din compozitie, o trecem prin faina si ii dam forma unei bile.  Se pregatesc cam 10-12 bucati pentru o tigaie. Tigaia o incingem fara ulei, se pune apoi un pic de ulei si se rumenesc chiftelele, la foc mijlociu.  Pe masura ce se prajesc punem altele.

Se servesc fierbinti, presarate cu branza telemea sau cu cascaval ras.

Ponturi: se mai pot servi cu sos de rosii si verdeata, ca felul doi.

Pofta buna!