Chiftelute dietetice la abur

Chiftele la abur

Cum se fac chiftele dietetice la abur

In blenderul de bucatarie, se vor adauga pe rand ingredientele la mixat pentru cca 3-4 minute, carnea taiata in bucatele mici, painea inmuiata in lapte, ouale intregi, uleiul de masline, usturoiul ( optional ), pana se va obtine o compozitie omogena.

Compozitia omogena obtinuta de carne, se va transfera intr-un vas, peste care se va pune morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata tocata fin, sare si piper dupa gust, amestecandu-se cu mana ( se va obtine o compozitie buna de modelat in acest fel  si ingredientele mai bine amestecate) dar, ingrediente se pot amesteca la fel de bine  si  cu o spatula ( se va insista mai mult, pana se vor incorpora bine si a se combina aromele).

Pe un blat de lucru, se vor pune chiftelele sfera formate ( de dimensiuni potrivite ca marime, dupa cum se vor dori de fiecare ), apoi se pune in ture a cate  10 buc ( depinde de marime ) la fiert in sita speciala de fierbere la abur  cu picioruse ( aceasta se va pune intr-o oala mai mare ca si diametru decat sita, in care va clocoti apa ( dar apa sa fie la nivelul piciorusele sitei, nu mai mult).

Oala se va acoperi cu un capac, lasand sa fiarba chiftelele la abur, cca 15-20 minute (  din cand in cand se va face verificare, eventual se poate completa cu apa fierbinte, lucru  care se va face numai daca nivelul apei a scazut prea mult, evitandu-se arderea ).

Cand chiftele dietetice s-au gatit, se vor pune intr-un castron de platic ( nu de sticla sau metalic, deoarece riscam sa se cruzeasca) acoperit cu un servet curat ( pentru a se pastra fierbinti ), apoi servite la masa, stropite cu putin unt ( optional ), sau cu 2-3 linguri de iaurt dietetic si cu o garnitura de orez fiert sau de legume gatite tot la abur in miraculoasa sita de fiert la abur si decorate pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!!