Chiftelute din ciuperci ( de post)

chiftelute cu ciuperci de post

Cum se fac chiftelute din ciuperci de post

Ciupercile in starea lor proaspata se vor curata de pielita si picioruse, apoi mixate sau taiate foarte marunt, adaugate intr-un vas incapator, amestecandu-se cu restul de ingrediente: cartofii fierti si dati pe razatoarea cu ochiuri mari,  cateii de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, feliile de paine inmuiate in putina apa si stoarse bine, patrunjelul  proaspat tocat fin, sare si piper.

Totul se va amesteca cu o spatula sau cu mana, apoi se vor forma  chiftelute plate, care se vor coace in tava de aragaz tapetata cu harie de copt unsa cu ulei vegetal,  in cuptorul preincalzit la 175 grade, cca 20-25 minute  ( pana vor deveni aurii, cu o textura crocanta la exterior si moale in interior ).

Chiftelutele din ciuperci de post se vor  pot servi fie alaturi  de o salata verde, fie alaturi de paste fierte cu spanac si cateva  felii de lamaie.

POFTA BUNA!