Chiftelute pufoase de peste cu marar

Chiftelute de peste cu marar

O astfel de reteta se face mai mult prin zona dobrogeana, numita si pescareasca, acolo unde pestele este considerat felul principal la o masa….de altfel foarte important un  consum de peste, macar o data pe saptamana.

Experienta de a gati peste in orice mod, se poate castiga oriunde, indiferent de zone, numai chef si indemanare trebuiesc.

Vom pregati o reteta din carne de peste, incercand sa facem niste chiftelute, care va asiguram ca vor fi pufoase si moi, fara a lasa urme de regrete ca s-a ales accest mod de a gati carnea de peste, folosind cat mai putine condimente sofisticate, lasand acel gust natural al pestelui.

 

Ingrediente chiftelute de peste cu marar

1 kg file peste ( cod; pangasius; stiuca…la alegere )novac

2 oua ( numai galbenusurile )

2 linguri de pesmet

1 ceapa mica

3 catei usturoi ( ptr aroma ) optional

1/2 legatura marar

1/2 legatura patrunjel

faina alba ( ptr modelat )

ulei vegetal ( ptr prajit )

1 lamaie ( pentru servire )

un sos de smantana cu usturoi ( ptr servire ) etc…

sare, piper