O astfel de reteta se face mai mult prin zona dobrogeana, numita si pescareasca, acolo unde pestele este considerat felul principal la o masa….de altfel foarte important un consum de peste, macar o data pe saptamana.
Experienta de a gati peste in orice mod, se poate castiga oriunde, indiferent de zone, numai chef si indemanare trebuiesc.
Vom pregati o reteta din carne de peste, incercand sa facem niste chiftelute, care va asiguram ca vor fi pufoase si moi, fara a lasa urme de regrete ca s-a ales accest mod de a gati carnea de peste, folosind cat mai putine condimente sofisticate, lasand acel gust natural al pestelui.
Ingrediente chiftelute de peste cu marar
1 kg file peste ( cod; pangasius; stiuca…la alegere )novac
2 oua ( numai galbenusurile )
2 linguri de pesmet
1 ceapa mica
3 catei usturoi ( ptr aroma ) optional
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
faina alba ( ptr modelat )
ulei vegetal ( ptr prajit )
1 lamaie ( pentru servire )
un sos de smantana cu usturoi ( ptr servire ) etc…
sare, piper