Cum se fac chiftelute din peste cu marar
Carnea de peste, se va controla de oase si indepartate ( daca vor fi existente ), apoi impreuna cu ceapa taiata in bucati mari, usturoiul curatat, verdeata, se va mixa in blender ( nu prea mult, deoarece nu dorim o pasta ) cca 4-5 secunde.
Optional, in lipsa unui blender, carnea de peste se poate toca la o masina de tocat, impreuna cu ceapa, usturoiul si verdeata.
Compozitia obtinuta, se va transfera intr-un bol in care se vor adauga galbenusurile de ou, pesmetul, sarea si piperul dupa gust, amestecandu-se cu o spatula, pana la incorporare totala.
Cu mana usor umezita intr-un bol cu apa, se vor lua bucati din compozitie, modelate sub forma de sfera, tavalite prin faina alba si puse la prajit in ulei fierbinte intr-o tigaie de teflon.
Dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina surplusul de ulei ).
Optional, chiftelutele din carne de peste, se pot modela inainte de prajire prin pesmet si susan crud.
Chiftelutele din peste cu marar, se pot servi calde cu un sos de smantana, cu felii de lamaie, sau reci la un picnic de iarba verde la un sfarsit de saptamana.
POFTA BUNA !!