Cum se fac chipsuri din legume si fructe la cuptor
Legumele si fructele se vor asezona fiecare in parte cu condimentele compatibile fiecaruia.
Zucchini se va spala, usca cu un prosop absorbant, indepartat capetele, apoi taiat in felii foarte subtiri si asezate in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Cu o pensula fiecare felie de zucchini va fi unsa cu ulei de masline apoi presarate cu un amestec din: sare, piper, usturoi praf ( cate 1 lingurita din fiecare ).
Tava va fi data in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 30 minute, apoi transferate dupa uscare intr-un bol.
Cartoful dulce, spalat si sters cu un prosop absorbant, se va taia in felii foarte subtiri, puse intr-un castron, stropite cu ulei de masline si presarate cu amestec din: sare, piper si cimbru ( cate 1 lingurita din fiecare ), urmand a fi data tava ( se va folosi aceeasi tava de la zucchini ) in cuptorul deja preincalzit la 200 grade ( de la zucchini ) pentru 30 minute.
Merele verzi/rosii taiate in rondele subtiri ( dupa ce casuta cu seminte a fost indepartata cu ajutorul unui dispozitiv special de c fructe ) asezate in tava tapetata cu hartie de copt, presarate cu un praf de scortisoara, vor fi date in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute.
Varza KALE, indepartate nervurile frunzelor, se va taia in fasii mari, puse intr-un castron, stropite cu ulei de masline si presarate cu un amestec din: sare, piper, paprika ( cate 1 lingurita din fiecare ), transferata in tava de aragaz tapetata cu alta hartie de copt curata, data in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 10-15 minute ( pana se vor obtine chips de kale, crocante ).
Chips-urile din legume si fructe se vor pune in boluri individuale, servite ca atare sau cu un ketchup dulce/iute la o cina usoara/ ca o gustare la serviciu.
Savurare placuta!