Mod de preparare ciorba de fasole pastai cu smantana
Calim tot zarzavatul pe care l-am taiat marunt, intr-o tigaie 2-3 minute. Intr-o oala cu apa clocotita, punem la fiert legumele calite si fasolea taiata in bucati si mai fierbem cca 20-30 minute la foc mediu. Adaugam rosiile taiate cubulete si zeama de varza/borsul si mai fierbem inca 10 minute.Se potriveste de sare si piper.Se bate bine oul si se amesteca cu smantana intr-un castron mai mare.Se ia din ciorba fierbinte si se pune in castron peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura.Se rastoarna castronul in oala cu ciorba si se amesteca bine.
La final se pune leusteanul tocat marunt si se opreste focul.
Trucuri si ponturi:
Pentru cei care iubesc aroma de afumatura, pot adauga in ciorba cateva bucati de costita afumata in ciorba atunci cand punem si legumele calite.
Pofta buna!!!