Mod de preparare ciorba de loboda cu afumatura
Punem la fiert in 3 litri de apa rece, afumatura taiata bucati mai mici. In timp ce fierbe apa cu afumatura pregatim zarzavaturile.
Incepem prin a spala loboda foarte bine sub un jet de apa puternic. Apoi, spalam si taiem si celelalte legume: morcovii, telina, ceapa, ardeiul. Vom taia loboda si vedeturile fasii si cartoful cubulete.
Intr-o tigaie mai mare calim in putin ulei: morcovul, ceapa si celelalte zarzavaturi iar la urma loboda. Atentie, loboda nu o punem chiar pe toata la calit, mai lasam un pic si pentru zdrentele de ou.
Dupa ce am calit zarzavaturile si loboda un pic, adaugam putina apa si mai lasam cateva minute pe foc.
Separat vom da borsul in doua clocote.
Cand carnea s-a fiert, punem peste ea in oala zarvaturile calite si borsul si mai lasam totul sa mai fiarba 15 minute.Intr-un castronel amestecam ouale crude cu loboda tocata si adaugam sare si piper.
Dam focul mic si vom adaugam sare dupa gust in ciorba. La final vom adauga cu lingura zdrentele de ou, avand grija sa nu clocoteasca ciorba, ca sa nu se imprastie oul. Cand am pus tot oul stingem focul si adaugam verdeata tocata.
Se serveste dreasa cu smantana.
Pofta buna!