Ciorba de potroace

Ciorba de potroace cu smantana

Ciorba petrecaretilor, de dimineata mai ales dupa o petrecere ( dupa nunta sau dupa petreceri importante ), fiind o mancare traditionala romaneasca, mai mult din zona moldovei, la mare cautare dupa o noapte  si excese de alimente, acra de-iti zburleste parul din cap:))))

…Ummmm!! nici nu am inceput sa scriu reteta si deja imi” ploua in gura”:))))

Ingrediente ciorba de potroace

maruntaie de pasare: gâturi, capete, spate, târtiţe, creste, pipote, inimi, picioare

3-4 cepe

2 ardei grasi

2 morcovi

2 radacini pastarnac

1/2 radacina telina

500 g rosii

100 g pasta tomate

3-4 linguri orez bob rotund/taitei de casa 100 g

smantana grasa ( ptr servire ) 100 g

1 l zeama de varza acra/bors de putina ( dupa gust )

1 legatura leustean proaspat

1 legatura patrunjel verde

ardei iuti la otet ( ptr servire )

sare