Ciorba petrecaretilor, de dimineata mai ales dupa o petrecere ( dupa nunta sau dupa petreceri importante ), fiind o mancare traditionala romaneasca, mai mult din zona moldovei, la mare cautare dupa o noapte si excese de alimente, acra de-iti zburleste parul din cap:))))
…Ummmm!! nici nu am inceput sa scriu reteta si deja imi” ploua in gura”:))))
Ingrediente ciorba de potroace
maruntaie de pasare: gâturi, capete, spate, târtiţe, creste, pipote, inimi, picioare
3-4 cepe
2 ardei grasi
2 morcovi
2 radacini pastarnac
1/2 radacina telina
500 g rosii
100 g pasta tomate
3-4 linguri orez bob rotund/taitei de casa 100 g
smantana grasa ( ptr servire ) 100 g
1 l zeama de varza acra/bors de putina ( dupa gust )
1 legatura leustean proaspat
1 legatura patrunjel verde
ardei iuti la otet ( ptr servire )
sare