Ciorba de potroace

Ciorba de potroace cu smantana

Cum se face ciorba de potroace

Intr-o oala cu apa rece ( cantitatea de apa se va pune in functie de numarul de persoane, cca 2-3 l ) se vor pune la fiert maruntaiele de pui spalate in mai multe ape, avand grija a se spuma din cand in cand.

Zarzavatul pentru ciorba se va spala curata de coaja, apoi taiate in cubulete mici sau date pe razatoarea mare ( ceapa, morcovul, ardei grasi, pastarnacul, telina) si  lasand sa fiarba totul cca 60 minute.

Pe la mijlocul fierbierii se poate adauga orezul spalat/taieteii de casa, iar dupa 10-15 minute se vor adauga rosiile taiate cubulete si pasta de bulion desfacuta in putina zeama de la ciorba, asezonata ciorba cu sare dupa gust.

Aproape de sfarsitul fierberii ( cca 10 minute ), se va adauga zeama de varza acra/bors de putina, dupa ce in prealabil a dat intr-un clocot separat, urmand verdeata tocata marunt ( leusteanul si patrunjelul proaspat ), lasand sa mai dea intr-un clocot, apoi inchis focul.

Ciorba de potroace se va servi fierbinte in boluri individuale cu ardei iuti la otet alaturi, paine proaspata de cuptor, iar pentru gurmanzii si pofticiosii care doresc o ciorba mai grasa, pot adauga in bolul individual cateva linguri bune de smantana ….ummm, ce bunatate :)))!!!!

POFTA BUNA !!!