Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale

Mod de preparare compot de prune cu migdale

Punem migdalele intr-o sita si le  oparim cu apa clocotita. Dupa care le lasam la racit si apoi le decojim.

Prunele le spalam, apoi le stergem si le taiem in doua. Adaugam in borcane prunele taiate, migdalele si coaja rasa de la portocala. Portocala dupa ce am razuit coaja, o stoarcem si impartim zeama rezultata in cele trei borcane.

Pregatire sirop.

Intr-o oala turnam 500 ml apa, zaharul si batonul maruntit de scortisoara. Punem compozitia la fiert si amestecam in continuu, pana a dat in clocot. Fierbem in clocot cca 3 minute. Lasam sa se raceasca putin, apoi dam iar compozitia in clocot. Repetam acest proces de inca doua ori. Impartim siropul de zahar in borcane si inchidem bine borcanele.

In tava de aragaz, punem apa astfel incat sa fie apa de 2 cm in tava. Incalzim cuptorul la 180 de grade celsius si lasam borcanele cca 30 de minute, pana apa incepe sa clocoteasca usor si mai lasam borcanele circa  25 minute. Borcanele nedeschise au valabilitate de 1 an. Vom obtine un compot mai gros care se serveste cu iaurt, alaturi de inghetata sau alaturi de o felie de chec.