Compotul este cea mai buna modalitate de a pastra fructele pentru iarna. Si, daca va plac smochinele, trebuie sa faceti cateva borcane de compot pentru iarna.
Ingrediente pentru compot de smochine
50-60 smochine verzi,
400 g zahar,
1/2 lamaie,
vanilie,
1 l apa,
Cum se face compotul de smochine
Smochinele verzi se strapung cu un ac sau o scobitoare de vreo 5-6 ori si se fierb in clocot 5 minute.
Intr-un vas cu 1 l de apa, zaharul, feliute de lamaie, vanilie, se face un sirop, se tine pe foc pana se ingroasa usor.
Se adauga smochinele si se continua fierberea pana fructele se inmoaie.
Se pune compotul in borcane sterile si se inchide cu un capac. Se lasa sa se raceasca sub paturi 24 de ore. Pentru o mai buna sterilizare se poate fierbe compotul in bain marie. Citeste aici mai multe despre procedeele de sterilizare.
Video
Daca vreti sa puneti toate ingredientele in aceeasi oala se poate si asa. Urmariti video de mai jos ca sa vedeti cum. In plus, aveti si sugestii in plus de condimente.