Creier cu cascaval si smantana la cuptor

Creier la cuptor cu smantana si cascaval

Cum se face creier cu cascaval si smantana la cuptor

Creierul de porc se va tine pret de 30 minute in apa rece cu un praf de sare ( pentru a iesi bine sangele ).

Intr-o olita cu apa rece si un praf de sare se va pune la fiert creierul, cca 10 minute, scos apoi din apa cu o paleta ( avand grija sa nu-l strivim ) si pus la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Dupa timpul alocat racirii, bucatile de creier se vor curata de pielita, apoi puse intr-un vas Jena rotund ( marimea in functie de cantitatea folosita ) uns bine cu unt, peste care se va adauga smantana batuta cu galbenusurile de ou, cascavalul ras, sare si piper.

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 10-15 minute  ( cat se va gratina ).

Creierul cu smantana si cascaval la cuptor se va servi cald, alaturi de o salata de ardei copti/salata verde/etc..

POFTA BUNA !!