Cum se face crema caramel pentru prajituri foi
Pentru inceput, se va pune zaharul tos la caramelizat intr-o craticioara cu fund dublu, la foc moderat ( lasat sa se topeasca incet, doar miscand cratita dintr-o parte in alta, fara a se amesteca cu lingura ), pana va capata o culoare aurie ( nu marou inchis ).
Laptele ( caldut ), se va adauga putin cate putin in caramelul topit, ( avand grija sa nu sara picaturi de caramel, pentru a se evita oparirea pe piele ), amestecandu-se energic cu un tel ( tot timpul ), pana se va topi iarasi zaharul, care s-a strans din cauza lichidului adaugat ( laptele in cazul nostru ).
Cratita se va da de pe foc, ocupandu-ne apoi de restul ingredientelor care vor trebui adaugate peste caramel si anume:
- oualele intregi ( 3 oua ) cu zaharul tos ( 2 linguri ) si zaharul vanilat, se vor miza bine, pana se va topi zaharul si obtine o crema spumoasa si albicioasa, cu un volum crescut.
- Peste crema spumoasa de ou, se va adauga amidonul sau faina alba (3 linguri), laptele (150 ml), mixandu-se pana la incorporare completa.
Cratita cu caramel, se va pune iarasi pe foc moderat, adaugandu-se putin cate putin din crema de oua, amestecandu-se continuu cu telul, pana se va ingrosa, devenind de consistenta unei budinci.
La final cand crema s-a ingrosat, cratita se va data la o parte de pe foc, urmand a se adauga untul taiat in bucatele mici, amestecandu-se cu mixerul sau cu un tel.
Crema caramel pentru prajituri foi, se va transfera intr-un bol, apoi acoperit cu o folie alimentara (imediat, cat este calduta), pentru a nu se forma acea crusta (pojghita) pe suprafata.
Cand crema caramel din bol va fi suficient de rece, se va pune in frigider pana la momentul folosirii.
POFTA BUNA!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(4.5 / 5)