Cum se face crema caramel pentru prajituri foi
Pentru inceput, se va pune zaharul tos la caramelizat intr-o craticioara cu fund dublu, la foc moderat ( lasat sa se topeasca incet, doar miscand cratita dintr-o parte in alta, fara a se amesteca cu lingura ), pana va capata o culoare aurie ( nu marou inchis ).
Laptele ( caldut ), se va adauga putin cate putin in caramelul topit, ( avand grija sa nu sara picaturi de caramel, pentru a se evita oparirea pe piele ), amestecandu-se energic cu un tel ( tot timpul ), pana se va topi iarasi zaharul, care s-a strans din cauza lichidului adaugat ( laptele in cazul nostru ).
Cratita se va da de pe foc, ocupandu-ne apoi de restul ingredientelor care vor trebui adaugate peste caramel si anume:
- oualele intregi ( 3 oua ) cu zaharul tos ( 2 linguri ) si zaharul vanilat, se vor miza bine, pana se va topi zaharul si obtine o crema spumoasa si albicioasa, cu un volum crescut.
- Peste crema spumoasa de ou, se va adauga amidonul sau faina alba (3 linguri), laptele (150 ml), mixandu-se pana la incorporare completa.
Cratita cu caramel, se va pune iarasi pe foc moderat, adaugandu-se putin cate putin din crema de oua, amestecandu-se continuu cu telul, pana se va ingrosa, devenind de consistenta unei budinci.
La final cand crema s-a ingrosat, cratita se va data la o parte de pe foc, urmand a se adauga untul taiat in bucatele mici, amestecandu-se cu mixerul sau cu un tel.
Crema caramel pentru prajituri foi, se va transfera intr-un bol, apoi acoperit cu o folie alimentara (imediat, cat este calduta), pentru a nu se forma acea crusta (pojghita) pe suprafata.
Cand crema caramel din bol va fi suficient de rece, se va pune in frigider pana la momentul folosirii.
POFTA BUNA!