Mod de preparare crochete din legume cu sos de mustar
Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se incorporeaza in piureul de legume, apoi se adauga condimentele si verdeata tocata. Pe un tocator mai mare intindeti piureul de legume cu un sucitor. Decupati cu un pahar piureul si puneti in mijlocul cercului format, cat luati cu doua degete, cascaval ras. Apoi, strangeti aluatul in palme astfel incat sa obtineti niste crochete rotunde. La final tavaliti-le prin pesmet. Se prajesc in uleiul incins bine, in care se adauga unt.
Cum pregatim sosul pentru crochetele de legume cu sos de mustar
Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga apoi smantana, putin cate putin, amestecand continuu. Se sareaza la sfarsit. Crochetele se vor servi pe un platou alaturi de bolul cu sosul de mustar. Puteti sa serviti crochetele de legume impreuna cu o salata de cruditati.
Pofta buna!