Cum se face desert cu fructe si crema fina de mascarpone
Intr-un bol se vor mixa galbenusurile de ou impreuna cu zaharul tos pudra ( pentru fiecare galbenus de ou se va folosi ca si regula de baza la deserturi, cate o lingura de zahar tos pudra ), pana vor deveni o spuma albicioasa.
Crema mascarpone care s-a tinut in frigider pana la folosire, se va adauga lingura cu lingura mixandu-se la o treapta joasa, pana ce crema se va ingrosa.
Bolul cu crema fina de mascarpone se va da la rece in frigider pana la folosire( cca 10 minute ).
Intre timp, se vor pregati fructele: se vor curata de casuta de seminte ( coaja se va pastra, contine vitamine ), apoi taiate in cubulete mici si puse intr-un vas peste care se va adauga zeama de lamaie ( ptr a se evita oxidarea ), adaugata apoi mierea de albine si lichiorul de cirese ( care va da un gust de migdala ), amestecandu-se cu o paleta.
In paharele pregatite, se va pune: piscoturile pe care le-am taiat in jumatate, 3 linguri din crema fina de mascarpone, apoi 2 linguri din fructele scurse din sirop ( pentru a fi aspectos desertul, facandu-se diferenta intre crema si fructe ), iar la sfarsit adaugata o lingura din siropul de lichior de cirese si cate o frunza de menta proaspata, pentru decor.
SAVOARE PLACUTA !!!