Dovlecei cu sos cremos

zuchinni cu sos alb

 

Dovleceii sau varianta italiana (zucchini, care au o culoare verde aprins sau mai inchisa) sunt in general legume perisabile, asa ca va recomandam sa cumparati doar cantitatea de care aveti nevoie.

In cazul dovleceilor, mai mare nu inseamna neaparat mai bun. Cei mici sau mijlocii sunt cei mai gustosi, iar cei cu o culoare mai inchisa, sunt mai bogati in substante nutritive;

Dovleceii nu contin colesterol, sunt bogati in vitamina C si contin mai mult potasiu decat o banana.

Poti fi preparati in numeroase moduri: copti, preparati la abur, fierti, fripti pe gratar, prajiti, piure sau consumati cruzi in salate.

Tigaie dimensiune mare 24 cm

Ingrediente dovlecei cu sos cremos

2 dovlecei tineri/zucchini

2 catei usturoi

1 ceapa mica

30 g unt

200 ml smantana de gatit

un praf nucsoara

1 lingurita faina alba

sare, piper macinat

100g telemea rasa/cascaval

100 g pesmet