Cum se face drob de soia cu ciuperci
Granulele de soia se vor pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, pentru cca 20 minute, dupa care se va separa de apa in care au fiert intr-o strecuratoare si lasate la scurs ( eventual se vor presa cu o paleta pentru a se elimina toata apa ).
Ceapa verde se va taia rondele, iar ceapa veche curatata si taiata pestisori, se vor pune la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, amestecandu-se sporadic ( avand grija a se evita arderea, ci doar sa fie inmuiate ).
Ciupercile conservate si taiate in bucati mari ( daca vor fi intregi ), se vor adauga la calit peste ceapa, cca 3-5 minute.
Intr-un castron incapator se va pune: soia scursa, pesmetul, oul ( optional), ceapa calita si ciupercile, usturoiul taiat felite, mararul tocat marunt, nucile, sare si piper dupa gust, amestecandu-se totul usor cu o spatula ( eventual se poate trece prin masina de tocat ), apoi transferata compozitia intr-un vas Jena rotund potrivit ca marime in functie de cantitate, uns cu margarina vegetala sau ulei si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 35-45 minute ( pana ce interiorul drobului va fi gatit, se va face testul cu scobitoarea, daca va iesi curata atunci drobul va fi bine gatit ).
Drobul de soia se va lasa la racit in vas, apoi portionat si servit ca un aperitiv, alaturi de castraveti murati/gogosari la otet.
POFTA BUNA !!