Autentificare

Înregistrare

Dulceata de capsuni cu ghimbir

Dulceata de capsuni

Cum se face dulceata de capsuni cu aroma de ghimbir

Capsunile se vor curata de codite, apoi puse intr-o strecuratoare si spalate sub jet de apa rece.

Intr-o cratita emailata ( care se foloseste numai ptr dulceturi sau gemuri ) se vor pune capsunile alternand cu zaharul tos.

Optional, zeama de lamaie se poate pune inca de la inceputul fierbierii sau la sfarsit, aceasta avand rolul de a impiedica  zaharisirea dulcetii ( gemului ).

Cratita se va pune la foc iute ( pana cand incepe a se topi zaharul bine si forma un sirop ), avand grija a se inlatura spuma formata pe marginile cratitei, cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi dat la foc domol, lasandu-se sa fiarba incet pana ce siropul va fi bine legat ( se va incerca pe o farfuriuta scoasa din congelator-rece, iar daca siropul nu se va imprastia, inseamna ca dulceata este gata ).

Aproape de sfarsit, se va adauga ghimbirul proaspat ras, pentru a se intensifica aromele.

Dulceata de capsuni cu aroma de ghimbir, se va pune fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, apoi inchise ermetic cu capace si puse la pat cald intr-o patura in bucatarie la loc cald si uscat.

POFTA BUNA !!