Daca nu ai incercat pana acum dulceata de lamai trebuie sa faci. Atat pentru aroma si continutul de vitamina C, cat si pentru faptul ca arata deosebit de orice alta dulceata. Parca ai manca chihlimbar.
Ingrediente pentru dulceata de lamai
1 kg lamai galbene,
1 kg zahar
Cum se face dulceata de lamai
Lamaile se spala, taie in doua, se scot samburii, se taie in felii subtiri.
Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa la macerat 24 de ore, schimband apa o data la fiecare 5 ore.
Dupa cele 24 de ore, se scurg, se pun intr-un vas cu zaharul si se pun la fiert, cateva ore, pana se formeaza un sos dens.
Se pune calda in borcane curate, se inchid ermetic. Este bine sa sterilizati borcanele inainte de utilizare. Procesul este simplu si este descris aici.
Video
Urmariti video de mai jos pentru a vedea cum fac italienii dulceata de lamai.