Fazan la cuptor

Fazan in sos de vin cu legume

Cum se face fazan la cuptor

In blenderul de bucatarie  se va face un amestec din: untul topit la temperatura camerei,  patrunjelul verde, cateii de usturoi curatati de coaja, un praf de sare si piper dupa gust, mixandu-se 2-3 secunde pana se obtine o pasta omogena.

Cu pasta omogena obtinuta si transferata intr-un castron se va masa bine fazanul care va fi lasat intreg ( despicat doar la piept sau apasat pe piept pana cand oasele se vor intinde), si impanat cu bucati de slanina din loc in loc.

Intr-o tava patrata cu pereti inalti ( 30/30 cm ) se vor aseza legumele curatate si spalate apoi deasupra se va aseza fazanul impreuna cu 500 ml vin alb, data apoi tava la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru cca 90 minute ( stropindu-se din cand in cand cu sosul format ).

Cand este gata fript, fazanul se va scoate pe un platou si portionat la fiecare in farfurii, adaugandu-se cate 2-3 linguri din sosul din tava.

Trucuri si idei

Fazanul se poate gati la cuptor impreuna cu ciuperci proaspate sau pe varza calita gen ” rata pe varza “.

POFTA BUNA !!