Cum se face fileul de cod in pesmet si susan
Se vor lua fileurile de cod si le vom presara in interior cu un praf sare (pentru a se indulci ) si lasam cca 20 minute pana la folosire.
In farfurii separate se vor pune: faina alba, pesmetul, semintele crude de susan si ouale batute spuma cu un praf de sare si piper.
Intr-o tigaie de teflon incapatoare cu diametrul mare ( ptr a incapea pastravul intreg ) cu uleiul incins, se vor pune fileurile de cod date intai prin: faina, ou, pesmet si susan ( prajindu-i pe ambele parti cca 5-8 minute ).
Odata prajite, fileurile de cod se vor scoate pe hartie absorbanta de bucatarie ( pentru a se elimina din surplusul de ulei ), apoi asezati pe un platou , eventual imbracat in salata verde, decorati cu felii de lamaie, serviti la masa cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt natural si o mamaliguta fierbinte.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)