File de peste “lup de mare” la cuptor

File de peste Lup de mare

Pestele ” lup de mare” face parte din familia bibanilor, un peste cu o carne alba, dulce, sarac in calorii, fiind o adevarata desfatare cand il consumi, mai ales ca vegetarieni si persoanele la dieta adora acest peste.

Pentru italieni, acest peste este o adevarata” nebunie” ( asa se  spune in sat:))) ), de aceea dorim si la noi in tara ( in bucatariile de acasa ) sa gatim o “nebunie” , folosind arome simple.

Este o reteta simpla, dietetica, gatita la abur in cuptor…cunoscuta de altfel, numai ca vom “roti” denumirea pestelui..

 

Ingrediente file de peste “lup de mare” in folie de aluminiu

2-4 bucati de file peste “lup de mare ”

1/2 lamaie

50 ml vin alb

4-5 rosii cherry

1 ceapa rosie

1 crenguta de cimbrisor

2-3 linguri de masline

sare, piper

folie de aluminiu ( ptr impachetat fileul de peste )