File de peste “lup de mare” la cuptor

File de peste Lup de mare

Cum se face file de peste ” lup de mare ” in folie de aluminiu

Intr-o folie de alumini de dimensiune generoasa ( sa fie suficienta, ptr a impacheta cat mai bine pestele ), se va pune cate un file de peste, apoi 3 rosii cherry taiate in doua, cateva rondele de ceapa rosie, 2-3 felii de lamaie, cateva frunzulite de cimbrisor, asezonat cu un praf de sare si piper si stropit cu ulei de masline.

Folia de aluminiu se va rula si va fi stransa bine la capetete, pentru a nu se scurge sucul acumulat.

Operatia  de pregatire se va continua si cu restul de fileuri de peste, urmand a fi asezate intr-o tava ( fie patrata; dreptunghiulara…in functie de cate  pachetele se vor face ) si data in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 15-20 minute.

Cand vedem ca filelul este gata, il mai  lasam cateva minute la cuptor cu folia desfacuta pentru a prinde un pic de crusta. Fileul de “Lup de mare” il putem servi simplu cu un pic de lamaie sau cu o garnitura de cartof natur sau  piure de spanac.

POFTA BUNA !!!