Din cand, in cand, o friptura de porc nu strica nimanui. Cateva bucati de muschiulet de porc si cateva ciuperci gatite la tava, cu crusta rumena si interior fraged si suculent. Friptura aceasta se gateste in cuptor si nu va da batai de cap. O nebunie!
Ingrediente:
4 bucati muchiulet de porc
2-3 linguri de ulei
200-250 gr de ciuperci
1 lingura de unt
150 ml de vin alb
100g de smantana
sare,piper,patrunjel
Mod de preparare:
Bucatile de carne le dai cu cate un praf de sare si piper si le punem in tava. Separat,intr-o tigaie cu unt, calim ciupercile taiate felii. Amestecam usor, stingem cu vin si le lasam sa fiarba inabusit la foc mic.(cca 6 minute)
Punem bucatile de carne, cu ciupercile si sosul de la ciuperci in cuptor, mai adaugam un pic de apa si lasam la cuptor pana se patrunde, carnea bine. Daca mai este nevoie mai stropim carnea cu un pic de apa cu vin din cand in cand, pentru a nu se usca. Cand este gata, scoatem friptura din cuptor si punem smantana peste friptura si ciuperci. Potrivesti gustul cu sare si aromatizezi cu verdeata tocata marunt.
Daca doriti o garnitura puteti sa optati pentru o portie de cartofi wedges.
Cum facem cartofii wedges?
Pofta buna!