Bunatati de prin lume adunate!….,asa putem numi aceasta reteta de Koshari, un fel de mancare egiptean pe baza de orez si linte verde, foarte gustoasa.
Si pentru ca ne aflam in postul Craciunului, Koshari poate fi un fel de mancare de post, care desi pare complicat de facut, va asiguram ca este mult mai usor de facut decat o mancare de post obisnuita ( sarmale de post etc.. )
Ingrediente Koshari ( pentru o farfurie intinsa)
Ingrediente pentru baza Koshari
200 g paste mici ( de tipul penne…..cot )
100 g linte verde
150 g orez basmati
100 g fidea maruntita
1 lingura ulei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita chimen praf
un varf piper negru
1 l apa
Ingrediente pentru sos de rosii
1/2 frunza dafin
1/2 lingurita seminte chimen
1 ceapa galbena mica
3 catei usturoi
1/2 ardei verde
500 ml suc de rosii/4 linguri pasta tomate ( dizolvata cu apa )
1/2 lingurita chimen praf
un praf de sare si piper
3 linguri ulei
Ingrediente dressing pentru Koshari
3 linguri otet alb
3 linguri zeama lamaie
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita fulgi de chili
un varf lingura chimen praf
un varf lingura coriandru praf
un varf lingura piper macinat
1 lingurita zahar tos
Pentru decor si servire
naut fiert ( o cutie mica de naut fiert )
ceapa calita ( taiata julien ) 3-4 cepe care se vor cali intr-o 1 lingura de ulei vegetal
frunze de patrunje tocat fin
Cât de mult îți place?
3 People au dat o notă
Rating mediu
(4.7 / 5)