Koshari, mancare de post din Egipt

koshari mancare traditional egipteana

Bunatati de prin lume adunate!….,asa putem numi aceasta reteta de Koshari, un fel de mancare egiptean pe baza de  orez si linte verde,  foarte gustoasa.

Si pentru ca ne aflam in postul Craciunului, Koshari poate fi un fel de mancare de post, care desi pare complicat de facut, va asiguram ca este mult mai usor de facut decat o mancare de post obisnuita ( sarmale de post etc.. )

Ingrediente Koshari ( pentru o farfurie intinsa)

Ingrediente pentru baza Koshari

200 g paste mici ( de tipul penne…..cot )

100 g linte verde

150 g orez basmati

100 g fidea maruntita

1 lingura ulei

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita chimen praf

un varf piper negru

1 l apa

Ingrediente pentru sos de rosii

1/2 frunza dafin

1/2 lingurita seminte chimen

1 ceapa galbena mica

3 catei usturoi

1/2 ardei verde

500 ml suc de rosii/4 linguri pasta tomate ( dizolvata cu apa )

1/2 lingurita chimen praf

un praf de sare si piper

3 linguri ulei

Ingrediente dressing pentru Koshari

3 linguri otet alb

3 linguri zeama lamaie

1 lingurita usturoi pisat

1/2 lingurita fulgi de chili

un varf lingura chimen praf

un varf lingura coriandru praf

un varf lingura piper macinat

1 lingurita zahar tos

Pentru decor si servire

naut fiert ( o cutie mica de naut fiert )

ceapa calita  ( taiata julien ) 3-4 cepe care se vor cali intr-o 1 lingura de ulei vegetal

frunze de patrunje tocat fin