Mancare de ciuperci cu rosii si masline

Mancare de ciuperci rosii si masline

Cum se face mancare din ciuperci cu rosii si masline

Ciupercile proaspete curatate de pielita si picioruse,  se vor pune la fiert in apa cu un praf de sare, cca 20 minute, dupa care se vor pune la scurs si racit intr-o strecuratoare, urmand a fi taiate in felii grosier.

Rosiile, oparite cca 1 minut intr-un vas cu apa clocotita, se vor decoji de coaja si taia transversal in felii subtiri pe un blat de lucru.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, se va pune la calit ceapa curatata si taiata pestisori ( cat va deveni translucida, cu o culoare de un galben -auriu ).

Dupa prajire, ceapa calita se va scurge din uleiul in care s-a prajit, lasata apoi in asteptare pana la folosire intr-un bol.

Intr-un vas Jena cu diametrul de 24 cm,  se va aseza un rand de ciuperci, un rand de rosii felii, cateva felii subtiri de usturoi, asezonat cu un praf de sare si piper si din nou un rand de ciuperci,  rosii felii,  masline taiate rotund, usturoi felii, sare si piper.

Uleiul care a ramas de la prajitul cepei, se va adauga peste continutul din vas si  in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 minute.

Dupa timpul alocat gatirii  in cuptor, vasul cu mancarea de ciuperci se va scoate, lasat la racit, apoi servita in portii potrivite, presarata cu ceapa prajita si patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!!