Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Mancare de fasole boabe cu afumatura

Cum se face mancare de fasole boabe cu costita afumata

Fasolea boabe se va spala si pusa la inmuiat in apa rece intr-un vas cu cel putin 30 minute inainte de gatire.

Costita afumata daca este bucata intreaga se va portiona in bucati potrivite, spalata in mai multe ape caldute, apoi pusa la fiert intr-o olita cu apa clocotita, cca 20 minute ( in functie de cat de bine va fi fiarta ).

Fasolea boabe pusa la inmuiat se va scurge de apa in care a stat, transferandu-se intr-o alta olita in apa clocotita ( cca 1.5 l ), schimbandu-se apa de cel putin 2 ori.

Cand fasolea boabe se va pune ultima data la fiert ( 1,5 l apa ) in ceaun/ cratita (dupa cum prefera fiecare), se va adauga ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul curatate de coaja si taiate in cuburi mici si uleiul vegetal.

Dupa ce bobul de fasole a fiert si legumele s-au inmuiat, se vor adauga bucatile de costita afumata impreuna cu 2-3 linguri de pasta de bulion, asezonandu-se cu sare, piper si pentru aroma adaugata frunza de dafin.

Mancarea de fasole boabe cu costita afumata se va mai lasa pe foc cca 10-15 minute, adaugat la sfrsit patrunjelul verde tocat fin.

Mancarea de fasole cu costita afumata se poate servi cu  niste castraveti murati de vara/ardei  grasi copti,

POFTA BUNA !!!