Mancare de iepure cu legume la cuptor

Mancare de iepure la cuptor

O masa cu iepure si legume este perfecta pentru sarbatori speciale sau in week-end-uri aglomerate.

Pentru o carne  de iepure delicata exista un mic secret si anume : carnea de iepure care va urma a fi gatita trebuie tinuta in apa rece 12 ore sau 24 ore, acest lucru va face o diferenta intre textura carnii

 

Ingrediente mancare de iepure cu legume la cuptor

1 muschiulet de iepure/parti din pulpa etc..

2 morcovi

3 cepe

1 ardei gras

1 capatina usturoi

1 frunza dafin

1 crenguta rozmarin proaspat

2 frunze salvie

500 ml vin rosu

3 cani apa

100 ml  ulei ( 1/2 ulei ptr calit legume si 1/2 pentru prajit carne iepure )

1 lingura sare faina ( ptr amestec tavalit carnea de iepure )

1 lingurita piper ( ptr tavalit carnea de iepure )

3 linguri faina ( ptr amestec tavalit carnea de iepure )

sare, piper