Mancare de iepure cu legume la cuptor

Mancare de iepure la cuptor

Cum se face mancare de  iepure cu legume la cuptor

Intr-o cratita larga  si inalta ( diam de 24 cm ) se va pune uleiul  ( 50 ml ) la incalzit, apoi adaugata ceapa taiata pestisori, lasata la gatit pana devine translucida cca 7 minute, urmand morcovii taiati rondele de cca 1 cm, continuandu-se gatirea inca 10 minute, amestecandu-se cu paleta dupa cum va fi nevoie.

Urmeaza a se adauga ardeiul gras taiat in fasii grosier, usturoiul taiat in feliute subtiri, asezonadu-se totul cu sare si piper dupa gust si lasat la gatit inca 5-7 minute, apoi stins focul.

Separt intr-un bol se va face un amestec din: 1 lingura de sare fina, 1 lingurita piper macinat, 3 linguri de faina, prin care se vor trece bucatile de carne de iepure care se vor praji separat in alta tigaie de teflon cu ulei incins ( 50 ml ), intorcandu-le pe toate partile pana devin la culoare un maro-auriu.

Bucatile de carne de iepure gatite, se vor adauga in cratita cu legumele calite, adaugandu-se vinul rosu amestecat cu apa, frunza de dafin, crenguta de rozmarin si frunzele de salvie ( optional ), acoperindu-se cratita cu un capac si data in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 90 minute.

Mancarea de iepure cu legume la cuptor se va servi calda, decorata cu patrunjel proaspat tocat fin cu o salata de varza dulce,  alaturi de un pahar de vin Pinot Noir.

POFTA BUNA !!!