Cum se fac vinetele cu telemea
Vinetele spalate, sterse cu un prosop absorbant, taiate in cuburi mici se vor pune la calit intr-o tigaie de teflon in care s-a incins uleiul, amestecand in continuu cu o spatula ( cat vor deveni aurii ), cca 3-4 minute.
Ceapa curatata, taiata pestisori se va adauga peste vinete, urmand ardeiul gras rosu taiat in fasii subtiri, rosiile taiate marunt, usturoiul taiat felite subtiri, lasandu-le la calit cca 10 minute.
Intr-un vas Jena se va transfera amestecul de legume, apoi se vor adauga ouale, telemeaua data pe razatoarea mare, asezonandu-se cu sare si piper dupa gust, amestecandu-se totul incet si cu grija cu o spatula.
Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 15-20 minute.
Vinetele cu telemea se vor servi calde cu putina telemea rasa deasupra, sau la fel de bune vor fi si reci.