Cum se face fasole batuta
Fasolea boabe se va spala bine sub jet de apa rece,, apoi pusa la fiert in apa calda, iar dupa ce va da intr-un clocot, apa se va scurge, punandu-se la fiert cu alta apa calduta.
Operatia se va repeta de 2-3 ori, fiind necesar acest lucru pentru a se elimina din aparitia flatulentei ( balonare si gaze ).
La ultima apa, se va pune la fiert morcovul curatat si taiat in rondele, o ceapa mica taiata marunt si un praf de sare, lasandu-se la fiert cca 60 minute ( daca nu va fi pusa la inmuiat de cu seara ).
Optional, pentru a fierbe fasolea boabe mai repede, se poate folosi acea oala minune ( dar acest lucru este optional ).
Cand fasolea boabe va fi bine fiarta, aceasta se va scurge ( apa nu se va arunca, deoarece va fi nevoie la batut fasolea in cazul cand aceasta este prea uscata, daca va fi nevoie se va folosi ), se va pune in blender impreuna cu legumele fierte ( in lipsa acestuia se poate trage prin masina de tocat ), adaugat uleiul vegetal putin cate putin ca la maioneza, pana devine spumoasa ( daca va fi prea uscata, se poate adauga putin din apa in care a fiert ).
Dupa gust, se va dauga usturoiul pisat, sare si piper.
Intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei vegetal, se va cali 2 cepe curatate si taiate solzisori ( cat va deveni translucida ), apoi stinsa cu pasta de tomate, amestecandu-se pana se va desface in ceapa calita.
Optional, peste ceapa calita se poate adauga si o lingurita de boia dulce de ardei/iute.
Fasolea batuta se va aranja pe un platou, decorata cu ceapa calita si servita la masa cu paine prajita si o muratura.
POFTA BUNA !!!