Cum se face mic dejun vegetarian cu naut
Ceapa se curata si se taie solzisori, ardeiul se curata si se taie fasii. Usturoiul se taie feliute.
Pune pe foc o tigaie mai mare cu cele 3 linguri de ulei. Cand s-a incins adauga prima oara ceapa. Lasa cam 4 minute, dupa care adauga usturoiul, ardeii rosii, turmericul si sarea. Se mai lasa inca 4 minute, pana cand se inmoaie ardeii.
Zdrobeste un pic boabele de naut cu o furculita. Nu mult, nu vrei sa fie un piure, doar sa le faci mai marunte, ca sa fie mai usor de amestecat cu restul ingredientelor.
Adaugi deasupra, in tigaie, si nautul. Le lasi pe foc inca vreo 5 minute, sa se combine aromele.
Intre timp, tai frunzele de spanac. Le adaugi si pe ele in tigaie si le lasi cam 3 minute. Nu vrei sa se inmoaie de tot.
Umpli lipia cu acest amestec si micul dejun sanatos este gata!
Trucuri si idei
Cum poti pastra acest fel de mancare pentru mai multe zile? Lasi mancarea sa se raceasca de tot si abia apoi umpli lipia. Invelesti lipia in folie de aluminiu si o tii la frigider. La servire, o incalzesti in cuptor. Daca vrei sa tina foarte mult timp, nu doar cateva zile, poti pastra lipia umpluta si invelita in congelator. Rezista pana la 3 luni. O incalzesti la fel, direct la cuptor, insa va dura un pic mai mult timp.