O mancare pentru un pranz de duminica mai usor, sanatos, cu un sos de iaurt, cu vinete prajite la cuptorul aragazului ( renuntandu-se prajirea in ulei ) si fara a se folosi bine cunoscutul sos bechamel ( acest lucru este optional, vom folosi iaurtul pentru persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, care nu suporta sosul bechamel ).
Ingrediente musaca greceasca cu sos de iaurt grecesc
Cantitati optionale si dupa numarul de persoane invitate la masa.
3-4 vinete lunguiete
500 g carne pui/ miel
2 cepe potrivite
2 cutii rosii maruntite de la conserva ( 1 buc/375 g )
200 g parmezan ras
smantana grasa ( ptr servit ) optional
ulei masline ( ptr stropit legumele la cuptor si gatit carnea )
sare, piper
Pentru sos iaurt grecesc
500 g iaurt grecesc ( 2 borcanase a 200 g/buc )
1 ou
2 linguri ulei masline
sare, piper