Musaca greceasca cu sos de iaurt grecesc

Musaca greceasca cu vinete si carne

O mancare pentru un pranz de duminica mai usor, sanatos, cu un sos de iaurt, cu vinete prajite la cuptorul aragazului ( renuntandu-se prajirea in ulei ) si fara a se folosi bine cunoscutul  sos bechamel ( acest lucru este optional, vom folosi iaurtul pentru persoanele cu anumite afectiuni de sanatate, care nu suporta sosul bechamel ).

 

Ingrediente musaca greceasca cu sos de iaurt grecesc

Cantitati optionale si dupa numarul de persoane invitate la masa.

3-4 vinete lunguiete

500 g carne pui/ miel

2 cepe potrivite

2 cutii rosii maruntite de la conserva ( 1 buc/375 g )

200 g parmezan ras

smantana grasa ( ptr servit ) optional

ulei masline ( ptr stropit legumele la cuptor si gatit carnea )

sare, piper

Pentru sos iaurt grecesc

500 g iaurt grecesc ( 2 borcanase a 200 g/buc )

1 ou

2 linguri ulei masline

sare, piper