E nebunie de faina si buna aceasta reteta de muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci, care se poate pregati pentru masa de Paste, inlocuind carnea de miel, mai ales pentru persoanele care nu se ” impaca” cu gustul carnii de miel. Umplutura de ciuperci cu cascaval, unt si aroma vinului alb sec este fenomenala! Numai spunem la cat de frageda si suculenta e carnea si cat de fain e sosul din tava!
Ingrediente muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci la cuptor
1,5 kg muschi de porc/pulpa porc
2 linguri paprika ( boia dulce )( tapetat muschiuletul de porc )
2-3 linguri ulei/unt ( pentru uns muschiuletul/pulpa de porc rulat )
300 ml vin alb+1 cana apa ( pentru vasul de la cuptor la gatitul muschiuletului de porc )
1-2 fire de rozmarin proaspat ( pentru aroma )
sare, piper macinat ( tapetat muschiuletl de porc )
ata bumbac ( ptr legat muschiuletul/pulpa rulat/rulata la cuptor )
hartie de copt ( va ajuta la rulatul muschiuletului umplut )
Pentru umplutura
1 kg ciuperci proaspete Champignon
1 ceapa
3 catei usturoi
100 ml vin alb sec
3-4 linguri ulei vegetal+ un cub de unt
1000 g cascaval ras ( consistenta tare) optional
sare, piper
Cum se face umplutura din ciuperci pentru muschiulet porc/ pulpa porc
Ciupercile proaspete se vor curata de pielita ( optional ) si taiate in felii, ceapa si usturoiul se vor curata si taia marunt.
Intr-o tigaie de teflon in care s-a pus la incalzit uleiul si cubul de unt se va pune la calit ceapa tocata ( fara sa o ardem ), apoi usturoiul, amestecand cu o spatula in mod frecvent, apoi adaugate ciupercile, lasandu-le la foc moderat, pana ce va scadea lichidul lasat ( cca 6-8 minute ) si acestea sa se rumeneasca putin.
Cand ciupercile vor incepe sa sfaraie, se va adauga vinul alb sec, marindu-se flacara la aragaz, alcoolul evaporandu-se lasand in urma aroma vinului alb.
La final, umplutura de ciuperci se va asezona cu sare si piper macinat, dupa gust.