Cum se face muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci la cuptor
Muschiuletul de porc /pulpa de porc, se va desface in doua cu ajutorul unui cutit ascutit, apoi se va bate cu un ciocan de snitel, uns si condimentat pe ambele parti ( interior si exterior ) cu unt respectiv sare, piper macinat si paprika /boia dulce, urmand a fi transferat pe o hartie de copt unsa cu ulei ( pentru a se rula mai usor ).
Pe muschiuletul de porc/pulpa de porc pregatit/pregatita in prealabil, se va pune compozitia de ciuperci obtinuta, deasupra presarat cascavalul ras, apoi rulat strans cu ajutorul hartei de copt si legat cu ata de bumbac ( noduri marinaresti ) de jur- imprejur.
Firul de rozmarin se va infinge in muschiuletul rulat ( pentru aroma ), apoi uns iarasi cu ulei si paprika/boia dulce.
Astfel rulat, muschiuletul de porc se va aseza intr-un vas Jena/ceramica/tava patrata unsa cu unt/ulei vegetal, apoi turnat vinul alb amestecat cu apa ( eventual se pot adauga niste cartofi taiati in sferturi ) si acoperit vasul cu folie de aluminiu, dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 60-80 minute ( pentru a se gati bine carnea de porc ), verificandu-se din cand in cand pentru a nu scadea prea mult lichidul, eventual s mai poate adauga cate o cescuta de apa calda.
Cu cca 20 minute inainte de sfarsitul gatirii, folie de aluminiu se va indeparta, pentru a lasa muschiuletul sa-si faca o fata de rumen, aspectos.
Muschiuletul de porc umplut cu ciuperci se va lasa la odihnit, dupa ce va fi scos de la cuptor si indepartata ata de bumbac, apoi portionat in felii groase si servit impreuna cu sosul format pe un platou la masa festiva.
POFTA BUNA !!!