Muschi de vitel cu sos de visine

Vitel cu sos de visine

Era in trecut,  un preparat de inalta “societate” servit doar in restaurantele de lux, insa  s-a transformat si intr-o reteta usor de gatit acasa, mai ales pentru unele evenimente importante de familie.

Vom face aceasta reteta, urmand pasii necesari, foarte simpla si rapida de muschiulet de vitel insosit de un sos de visine, o carne de inalta calitae pe gustul tutoror ( chiar daca se evita de cele mai multe ori a se gati ), cu numeroase proprietati benefice organismului.

 

Ingrediente muschi vitel cu sos de visine

1 muschiulet  de vitel intreg ( cca 500 g )

cimbru

ulei vegetal

sare, piper

Pentru sos de visine

500-600 g visine congelate ( sau proaspete daca ne aflam in sezon )

1 lingura faina

100 g zahar tos

100 g unt

50 ml smantana de gatit ( optional )

cateva boabe de piper rosu ( 10 buc )

un praf de sare