Negresa cu nuca si visine in alcool

Negresa cu nuci si visine in alcool

Cum se face negresa cu nuci si visine

Intr-o vas se va pune:laptele, untul ( in bucati mici ) ,zaharul si cele 2 linguri de cacao, la topit la foc mic, pana dau intr-un clocot.

Din aceasta compozitie se vor da la o parte intr-un bol 15 linguri, restul se va transfera int-un bol incapator la racit.

Dupa racire se vor adauga cele 4 galbenusuri pe rand, amestecandu-se cu mixerul sau cu un tel.

Albusurile, care s-au batut spuma tare cu un praf de sare si 1 lingura de apa rece, se vor adauga alternativ in compozitie cu faina alba cernuta impreuna cu praful de copt, urmand apoi nucile macinate si visinile/stafidele.

Compozitia de negresa obtinuta, se va adauga intr-o tava patrat ( 30/30 cm ), tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 35-40 minute ( cat se va dezlipi de pe margini, iar suprafata va fi tare ).

Intr-un ibric, se vor pune cele 15 linguri pastrate, impreuna cu 50 grame cacao,  esenta de rom, pe foc domol, pana dau in 2-3 clocote.

Cand negresa este gata, tava se va scoate imediat din cuptor, iar cu o furculita se va intepa aluatul din loc in loc ( pentru a patrunde mai bine crema de cacao si in interiorul prajiturii ), urmand a se turna crema de cacao obtinuta deasupra, intinzandu-se cu lama unui cutit lat, apoi se va da la rece si portionata dupa imaginatie si alegere.

Ponturi:

Daca va treziti cu oaspeti si doriti sa impresionati decupati  bucati din prajitura cu un pahar mai bine”ascutit” si serviti pe farfurioare decorate cu gem de visine (asa cum am facut noi), frisca sau inghetata de vanilie. Nu numai ca va arata foarte bine dar, combinatiile sunt delicioase.

POFTA BUNA !!!

sursa foto :Pinterest