Omleta spaniola, cu cartofi

Omleta cu cartofi si oua spaniola

Mod de preparare omleta spaniola

Pune apa la fiert intr-o oala mare. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem la fiert in apa clocotita, 5-7 minute.

Intre timp, taiem si calim ceapa in 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.

Scurgem apoi bine  cartofii si  ii punem  peste ceapa. Ii calim intorcandu-i din când in când,  timp de 10 minute. Intre timp, am batut ouale cu sare si piper intr-un vas separat.

Cand cartofii sunt facuti,  turnam ouale batute si dam focul mic. Lasam la foc, pana toata compozitia devine compacta.   Cu o paleta  intoarcem pe partea cealalta omleta, fara sa o rupem. Mai lasam  pe foc cca 3-5 minute si apoi servim.

Pentru cei care o doresc si mai consistenta pot adauga in omleta: ceapa, chorizo, ton sau legume.

Pofta buna!