Autentificare

Înregistrare

Orez cu prune uscate ( afumate )

Orez cu prune uscate ceapa caramelizata si pui

Cum se face orez cu prune uscate ( afumate )

Prunele uscate, usor afumate, se vor spala sub jet de apa calduta, apoi puse intr-un vas cu  apa clocotita, cca 20 minute ( pentru a se inmuia si umfla ).

Imtre timp, intr-0 craticioara potrivita ( folosita pana la sfarsit ) cu uleiul incalzit, se va pune la calit ceapa curatata si taiata marunt ( cat va deveni translucida ), cca 5-8 minute, apoi adaugat orezul spalat, amestecand cu o spatula cca 2-3 minute, dupa care se va adauga apa calduta/supa de legume.

Totul se va potrivi dupa gust cu sare, lasand sa fiarba pana ce orezul se va umfla, urmand a fi adaugate si prunele umflate si zahrul ( dupa gust ), sa fiarba  impreuna cat se vor ” imprieteni „..

Optional,  pentru un gust si aspect apetisant, cratita cu orez  si prune uscate, se poate da in cuptorul preincalzit la 200 grade. pentru cca 10-15 minute, cat va face o fata de gratinat.

Orezul cu prune uscate ( afumate ) se poate consuma cald sau rece atat ca fel principal, cat si alaturi de o friptura de pui sau curcan la cuptor.

POFTA BUNA !!!