Orez cu prune uscate, afumate

Orez cu prune uscate si afumate

Orezul cu prune uscate este un desert sau un fel principal de mancare?…daca adaugam arome ca: scortisoara; zahar; vanilie il luam ca desert, iar daca renuntam la acestea si adaugam alte ingrediente ca  de exemplu: ceapa, o luam ca pe o mancare sau o garnitura.

Pentru o mancare gustoasa, trebuiesc folosite prunele uscate cu un iz de afumat, asa cum avem amintiri de la bunica cand pregatea aceasta mancarea in perioada posturilor ( mai ales cel al Craciunului ). Noi am ales sa facem o garnitura din orez cu prune uscate, dar puteti sa mancati si ca fel principal in post, renuntand la carne.

Ingrediente orez cu prune uscate, afumate ( ptr 2 portii )

150 g orez cu bob lung

300 g prune uscate, afumate

1 ceapa mare

50 ml ulei  vegetal

un cub de unt

un praf de chimen uscat /seminte

3 linguri pasta de tomate

3 cani de apa

sare, piper

cateva fire de patrunjel proaspat taiat (decor)