Orez cu prune uscate, afumate

Orez cu prune uscate si afumate

Cum se face orezul cu prune uscate, afumate

Prunele uscate si afumate se vor spala sub jet de apa calduta, apoi se vor oparii cu apa clocotita ( lasandu-se  cca 10 minute in apa clocotita ), dupa care se vor lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa curatata, taiata pestisori se va pune la calit ( pana devine sticloasa ) intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, urmand a se adauga orezul si condimentele ( chimenul praf/seminte, sare piper ), lasandu-l la calit cca 1 minut, dupa care se va adauga 3 cani de apa calduta ( treptat ), amestecandu-se totul bine, lasand sa fiarba la foc moderat, pana se va umfla bobul de orez ( inflori ).

Prunele inmuiate si scurse se vor adauga aproape de sfarsit, amestecandu-se usor cu o spatula pentru a-si lasa din aroma, apoi pentru un gust mai bun mancarea se va transfera intr-un vas Jena uns cu unt si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 20 minute.

Pentru servire, am decorat orezul cu cateva fire de patrunjel verde, proaspat taiat.

Orezul cu prune uscate si afumate se poate consuma ca o mancare la pranz sau ca si o garnitura.

POFTA BUNA !!!