Autentificare

Înregistrare

Ostropel din vrabioare de vitel

ostropel de vrabioara

Cum se face ostropel din vrabioare vitel

Un ostropel bun, cu orice fel de carne, va fi gustos daca se va gati la foc moderat un timp indelungat ( cel putin 45-50 minute )

Vrabioarele de vitel se vor lasa ca atare intregi  ( sau taiate in bucati mari ), apoi  se vor bate foarte putin cu ciocanul de snitel, se vor asezona cu un praf de sare si piper macinat, se vor trece prin faina alba( va forma un sos de ostropel ingrosat, evitandu-se astfel rantasul de faina ) si scuturate bine si  puse pe un blat de lucru in  asteptare.

Intr-0 tigaie aderenta cu perteti inalti ( diam de 24 cm) in care s-a incalzit bine  uleiul vegetal, se vor pune vrabioarele de vitel pregatite in prealabil ( scuturate bine de faina ) la prajit, intorcandu-le pe ambele parti ( sa aiba o crusta aurie ), urmand  ceapa taiata marunt, amestecandu-se in tigaie in mod repetat ( pana  se va inmuia putin in sucul lasat de carnea de vitel ).

Dupa cca 15 minute, se va incepe a se adauga apa calduta din cand in cand ( cate o cescuta de fiecare data, carnea sa fie cuprinsa mereu in apa, cu 1 cm deasupra  ),pana ce vrabioarele de vitel  vor deveni  fragede, iar ceapa sa fie bine topita.

In timpul gatirii,  se va adauga usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri, foaia de dafin, boabele de piper si sare.

Aproabe de sfarsit cand deja carnea este moale, se poate pune sucul de rosii amestecat cu un tel intr-un bol cu pasta de rosii si  lasand sa fiarba la foc moderat, pana se va face un sos fluid usor ingrosat.

Ostropelul din vrabioare de vitel se va servi cu o garnitura de piure de cartofi sau orez basmati fiert, alaturi de o salata verde, decorat cu patrunjel verde pentru aspect apetisant.

POFTA BUNA !!!