Paella vegetariana

Paella vegetariana

Cum se face paella vegetariana

Ceapa si usturoiul curatat se vor taia marunt si cali intr-o tigaie de teflon in care s-a incalzit uleiul de masline, pana vor deveni translucide ( sticloase ) cca 5 minute, urmand a se adauga boiaua de ardei dulce, amestecandu-se energic, apoi orezul cu bob lunguiet, lasandu-l la calit ( pentru a-si lua din arome ) cca 3-5 secunde.

Supa de legume se va da intr-un clocot apoi adaugata peste orez, treptat putin cate putin,  lasand sa fiarba la foc domol, pana se va umfla bobul de orez.

Sofranul pus intr-un paharut cu putina apa fierbinte ( pentru a-si lasa culoarea ), se va adauga peste orez in timpul fierberii, asezonad  cu sare si piper pentru gust.

Legumele diverse pe care le dorim in mancare ( mazare, ciuperci, ardei grasi diferite culori ) se vor sota separat in alta tigaie in putin unt, apoi adaugate peste orezul fiert si scazut, amstecandu-se usor cu o spatula.

La sfarsitul gatirii, paella vegetariana se va decora cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!!