Papricas cu carne de vita si ciuperci

Papricas cu vita si ciuperci

Cum se face papricas cu carne de vita si ciuperci

Intr-o craticioara aderenta ( sau tigaie de teflon cu pereti inalti ) se va pune uleiul la incalzit, urmand carnea de vitel taiata in bucati mici la prajit, cateva minute 5-8 ( cat isi va schimba culoarea ), apoi adaugata apa ( cat va fi cuprinsa carnea ), lasata sa fiarba la foc moderat, cca 30 minute.

Cand a scazut apa, se va adauga la calit cca 2-3 minute ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul gras rosu taiat fasii subtiri, totul amestecandu-se  cu o spatula.

Ciupercile curatate de pielita si taiate in feliute subtiri se vor adauga in cratita ( eventual se mai poate adauga o cescuta de apa  daca ciupercile nu vor lasa suficent lichid ) si lasat sa fiarba totul inca 10-15 minute.

Aroape de final, cand carnea de  vitel si ciupercile sunt suficient de fierte, se va adauga smantana batuta  impreuna cu vinul alb, laptele si faina, asezonat cu sare, paprika dulce,  praful de nucsoara si piper macinat dupa gust si lasat sa mai dea intr-un clocot-doua.

La sfarsit, papricas de vita cu ciuperci se va decora pentru aspect si gust cu  patrunjel proaspat tocat fin.

Papricas cu carne de vita si ciupeci se va servi cu mamaliguta calda.

POFTA BUNA !!