Pate vegetal pentru post

Pate vegetal cu ciuperci reteta de post

Cum se face pate vegetal

Ciupercile proaspete  se vor curata de pielita ( optional ),  apoi se vor taia in felii subtiri, ceapa si ardeiul gras se vor curata de coaja, respectiv seminte, apoi taiate marunt, rosiile se vor curata de pielita dupa ce in prealabil au fost tinute in apa clocotita cca 1-2 secunde, urmand a fi taiate si acestea marunt.

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti  se va pune uleiul la incalzit apoi legumele pregatite in prealabil la calit ( toate odata, deoarecce se vor mixa ), pentru cca 30 minute, urmand fasolea rosie/alba  prefiarta de la cutie, scursa, usturoiul pisat, chimenul praf, sare, piper dupa gust si 200 ml apa.

La foc domol se va lasa totul la fiert, pana ce sosul va fi scazut suficient, apoi transferata compozitia in blender la mixat.

Pasta obtinuta se va pune intr-un bol, care se va acoperi cu o folie alimentara si dat la rece pentru 1-2 ore sau  o noapte.

Pateul vegetal obtinut se va servi pe paine prajita la mic dejun sau o gustare, cu rondele de masline, gogosari la otet.

POFTA BUNA !!