Peste dorada cu sos de legume si migdale la cuptor

Dorada cu legume la cuptor

Cum se face peste dorada cu sos de legume si migdale la cuptor

Pestele dorada proaspat se va curata de intestine, apoi asezonat cu sare, piper in interior-exterior, lasat la rece pana se vor pregati restul de ingrediente.

Legumele curatate, spalate, taiate ( ceapa-pestisori; ardeiul gras -taiat in fasii grosier; morcovul -taiat in rondele, rosiile cherry intregi)  se vor aseza intr-0 tava patrata 30/30 ( intr-o ordine oarecare, la alegere ), unsa cu ulei, peste care se va imprastia un praf de sare si piper.

Sucul de rosii concentrat desfacut cu vinul alb se va adauga peste legume, adaugandu-se miezul de migdale crud si crenguta de cimbrisor pentru aroma.

Pestele dorada pregatit in prealabil se va aseza peste legume, apoi data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40-45 minute ( pana ce legumele vor fi gatite si formandu-se un sos legat).

Din cand in cand pestele dorada va fi stropit cu sosul din tava ( pentru a obtine un peste cu o carne suculenta, nu arsa ).

Pestele Dorada se va servi cald/rece pe farfurii intinse, alaturi de legume si sos, felii de lamaie, decorat cu patrunjel taiat fin, iar optional poate fi si o garnitura de orez fiert alaturi.

POFTA BUNA !!