Piept de pui cu sos de smantana, ciuperci si spanac

Pui cu sos de smantana, ciuperci si spanac

Carnea de pui este cea mai solicitata intr-o bucatarie, gatita sub multe feluri, dar.., intotdeauna cautam retete pentru a-i imbunatati gustul.

Astfel vom gati un piept de pui cremos, cu ingrediente care ii vor da savoarea bine meritata.

Ingrediente piept de pui cu sos de smantana, ciuperci si spanac

4 jumatati piept de pui dezosat ( de la casoleta, gata pregatite  din supermarket )

2 cuburi de unt ( cca 50 g )

2 linguri ulei vegetal ( ptr prajit pieptul de pui )

500 g ciuperci proaspete ( la alegere, orice soi )

200 g spanac proaspat ( sau congelat, din supermarket )

500 ml smantana de gatit

o cupa de parmezan ras ( 100 g )

4 catei usturoi rasi ( sau pisati )

1 lingura paprika sau boia rosie ( pentru decor )

100 ml vin alb

1/2 lamaie ( zeama )

sare, piper, oregano uscat