Piept de pui cu sos de smantana, ciuperci si spanac

Pui cu sos de smantana, ciuperci si spanac

Pui cu smantana, ciuperci si foi de spanac

Cum se face pieptul de pui cu smantana, ciuperci si spanac

Intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ( cu diametrul de 24 cm, folosita pana la sfarsit ) se va pune uleiul vegetal  ( 2 linguri) la incins, urmand jumatatile de piept de pui  la prajit, asezonate cu sare si piper, intorcandu-le pe ambele parti pana vor deveni aurii ( cca 10-15 minute ).

Pieptul de pui prajit se va scoate pe un platou in asteptare.

In aceeasi tigaie se vor adauga cuburile de unt ( cca 50 g ) la topit,  ciupercile curatate de pielita si taiate in feliute subtiri, amestecand continuu cu o spatula ( pana va scadea lichidul lasat ),  usturoiul pisat sau rasvinul alb, smantana de gatit, parmezanul ras si frunzele de spanac intregi ( daca acestea sunt mici si tinere, sau taiat ).

Totul se va lasa sa dea intr-un clocot-doua ( cca 10 minute, cat se va inmuia spanacul, ), asezonandu-se sosul cu sare, piper, oregano uscat, zeama de lamaie ( dupa gust ), dupa care se vor adauga jumatatile de piept de pui pentru a-si lua din aromele ingredientelor gatite ( cca 5-8 minute ).

Pieptul de pui cu smantana, ciuperci si spanac se va servi cald, decorat cu un praf de paprika si servit cu felii de paine proaspata sau mamaliguta.

POFTA BUNA !!