Placinta cu gem de cirese si branza de vaci

placinta cu gem de cirese si branza de vaci

Mod de preparare placinta  gem de cirese si branza de vaci

Scoatem aluatul din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Intr-un vas smaltuit vom pune laptele si zaharul si vom amesteca cu un tel, pana se topeste zaharul. Apoi punem praful de budinca la foc mediu si amestecam in continuu, pana se leaga budinca. Cand budinca s-a facut o dam la o parte si adaugam in ea, untul si crema de branza de vaci. Amestecam pana totul s-a incorporat bine si lasam la racit.

Intre timp luam o tava rotunda, de tarta sau placinta si o tapetam cu faina. Luam aluatul si il punem pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Intindem aluatul cat sa obtinem un rotund. Mai pastram un sfert din aluat pe care il intindem  si il taiem in fasii lungi  egale cu diagonala cercului pentru a putea acoperi placinta hasurat.

Vom lua aluatul rotund cu ajutorul unei palete si o vom pune usor in forma de placinta, avand grija ca aluatul sa il punem si pe marginea formei rotunde. Daca considerati puteti sa puneti in tava, o foaie de copt pentru a putea scoate placinta mai usor. Intepam usor aluatul pus in forma apoi vom pune crema de branza cu vanilie pe care o nivelam si apoi vom pune deasupra gemul de cirese, cat sa acoperim foarte bine suprafata formei.

Taiem apoi restul de aluat in fasii groase de cca 1 deget si le punem deasupra hasurat. Dam totul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40 de minute cat placinta sa devina un pic aurie. Cand este gata o scoatem afara si o pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

sursa foto Unsplah